Psikolojik Danışman

Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesinden 1985 yılında mezun olduktan sonra, üniversite eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalında tamamlamıştır.   

Uluslararası bilimsel bir kuruluş olan Icassi’de eğitimine devam edip, Adler Terapisti sertifikası almaya hak kazanmıştır. Halen, kurucu ortağı bulunduğu Agrega Danışmanlık’ta, sadece problemli bireylere değil, ihtiyaç duyan herkese psikolojik danışmanlık yapmakta ve rehberlik etmektedir.  

Bir Psikolojik Danışman ve Adler Terapisti olarak, tüm insan davranışlarının belirgin bir amaca yönelik olduğunun farkındalığı ile kişilerin kendilerine özgü yaşam amaçlarını ve inançlarını anlayarak, yaşam tarzlarının belirlenmesi konusunda çalışmaktadır.

“İki tane yaşam tarzının dans etmesi” diye yorumladığı, çiftlerin evlilik ve evlilik öncesi ilişkilerinde kendilerini ve karşılarındakileri tanımada yardımcı olmak çok önemle üzerinde durduğu bir rehberlik alanıdır. Bu sayede hem kişilere, hem de topluma yararlı olmak en büyük amacıdır. 

Aynı şekilde, topluma katkı sağlamak adına ailelerin ve okul ortamının çocuk yetiştirmedeki önemine çok inanan biri ve Adler Yaklaşımına göre ilerleyen bir psikolojik danışman olarak, anne babalara ve öğretmenlere seminerler, eğitimler vermekte atölye çalışmaları düzenlemektedir. Bu eğitimlerde özellikle üzerinde yoğunlaştığı konu: Cesaretlendirmenin önemi ve çocukların temel duygusal ihtiyaçları konusunda neler yapılabileceğidir.

Meslek hayatında yoluna, danışanlarıyla el ele vererek, onların kendilerini tanımalarında yardımcı olmayı hedef edinmiş, onların gözleriyle görerek, onların kulaklarıyla işiterek karşılıklı saygı anlayışını benimsemiş bir danışman ve eğitimci olarak devam etmek en büyük gayretidir. Evli ve bir çocuk annesidir. 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.